We zijn ondertussen alweer druk in 2020 aan de gang, maar we zijn de jaarwisseling volgens mij nog niet vergeten. Dit gaat bij de meeste gezinnen gepaard met veel geregel voor het eten en drinken om het jaar af te sluiten. Cruciaal hierbij zijn natuurlijk de oliebollen die in elke huiskamer op de schaal liggen.
Dit gaat niet zomaar: Er is aardig wat werk en inzet voor nodig, zeker als het om grote hoeveelheden gaat. Bij mij ging het makkelijk omdat ik ze gewon bestel bij de Activiteiten Commissie van STG (AC). Deze kan ik dan afhalen op oudejaarsdag zoals gebruikelijk bij de Koebel. Daar aangekomen stond het vet al te pruttelen en het beslag te rijzen in grote emmers. De ploeg was om 7.00 uur begonnen om 600-700 oliebollen die besteld waren op tijd klaar te hebben.
Tekst gaat verder onder de foto’s
Dit vergt niet alleen inzet op deze dag zelf, maar al 4 dagen voor het daadwerkelijk bakken is de ploeg hier mee bezig als een geoliede machine. Tussen alle oliebollen door wordt de groep voorzien van soep en broodjes, die al zijn klaargemaakt en bezorgd. Met de pannen soep op schoot komt de familie Kleijne de lunch hoogstpersoonlijk bezorgen om zo nog wat gezonds aan deze dag toe te voegen.
De opbrengst van deze oliebollen komt ten goede aan de vereniging waaruit weer activiteiten georganiseerd kunnen worden. Dit jaar hebben al jullie bestellingen €377 opgebracht!
Bij deze wil ik de AC bedanken voor hun inzet, evenals de Fam Kleine voor de catering en Joke Boekel en fam voor het beschikbaar stellen van de ruimte.
Namens het bestuur nogmaals dan voor jullie inzet,
Chris Schuurman