Jeugdwedstrijden

IJskonijncup en IJsbeercup
Voor de jeugd is er een speciale jeugdcompetitie: de IJskonijncup en de IJsbeercup. Bijna iedere zondag wordt op de IJsbaan Haarlem een wedstrijd georganiseerd: 100 en 300 meter sprints, reguliere afstanden zoals 500 en 1000 meter, ploegenachtervolgingen of ‘fun’wedstrijden zoals bijvoorbeeld een kind-ouder toernooi.

De IJskonijncup is voor pupillen van 7 – 12 jaar. De IJsbeercup is voor junioren in de leeftijd van 13 – 14 jaar. Ben je ouder dan doe je mee aan de Kennemercup-competitie.

De IJskonijn- en IJsbeercup zijn sinds 2008 op de ijsbaan in Haarlem in het leven geroepen om juist voor de jeugd het wedstrijdschaatsen leuker en spannender, maar ook laagdrempelig te maken. Aan deze competities kunnen alle kinderen in de aangegeven leeftijdsgroepen meedoen die een wedstrijdlicentie hebben via één van de schaatsverenigingen die de Haarlemse ijsbaan als thuisbasis hebben.

Vanuit onze vereniging weet Chris Schuurman je heel veel te vertellen over deze wedstrijden. Hij is, als jeugdcommissaris en trainer, hier nauw bij betrokken en probeert ook iedere wedstrijd aanwezig te zijn. Op de website www.ijskonijncup.nl staat alle informatie over de cup, met de agenda en uitslagen.
En wil je weten hoe het langebaanrijden in zijn werk gaat? Je vind hier alle uitleg over starten, wedstrijdbandjes en het rijden ervan!

Aanmelden
In het evenement in onze agenda staat de link naar de inschrijving. Je moet je altijd op tijd inschrijven voor de wedstrijden; als je dat niet doet zal je niet op de startlijst staan en kan je helaas die wedstrijd ook niet rijden.

Op de site Inschrijven.nl kun je voor de verschillende disciplines en ijsbanen in Nederland de wedstrijden vinden. Zorg dat je als discipline “langebaan” en als ijsbaan “Haarlem (Kunstijsbaan Kennemerland)” hebt geselecteerd.

Wanneer
De wedstrijden worden verreden op zondag van 17.00-19.30.
De ijskonijncup- en IJsbeercup-wedstrijden worden in onze agenda en de website van de IJskonijncup gegeven, zo weet je altijd wanneer je een wedstrijd kan rijden.

Uitslagen
Klassement IJskonijncup
Klassement IJsberencup 

Clubblad De Ronding

STG Nieuwsbrief