STG Wedstrijden

Wedstrijden van STG
STG organiseert zelf diverse wedstrijden:

  • Clubkampioenschappen op de ijsbaan in Haarlem: voor eigen leden
  • Recordrijden in Thialf, Heerenveen: voor eigen leden, aangevuld met belangstellenden
  • Het Kampioenschap van de Zaanstreek, voor het eerst op 13 januari 2018: voor iedereen

 

 

Clubkampioenschappen
De clubkampioenschappen worden jaarlijks eind februari of begin maart gehouden op de IJsbaan Haarlem. Er wordt gestreden op de afstanden 500, 1000, 1500 en 3000m. Voor de jongste jeugd worden ook 100 en 300m verreden.

Per afstand en leeftijdscategorie zijn er prijzen te winnen. Daarnaast worden er  clubkampioenen gehuldigd die over alle afstanden te samen de beste in zijn of haar leeftijdscategorie zijn, voor de jongens, meisjes, heren, dames en masters. Tot slot zal berekend worden wie van de dames en de heren de over-all clubkampioen wordt.

Op de avond zelf zal de jeugd hun afstandsprijzen al in ontvangst mogen nemen. Op de jaarlijkse clubavond worden de overige afstandsprijzen, de clubkampioenen en de overall kampioenen worden gehuldigd.

Recordrijden in Thialf Heerenveen
Elk jaar is Thialf even van ons. Dan huren we het snelle ijs om onze PR’s aan te scherpen. Op de video zie je de recordwedstrijden van december 2017.

 

 

Organisatie
De wedstrijdsecretaris van STG Zaanstreek organiseert onze wedstrijden. Dat doet hij niet in zijn eentje, want bij de organisatie hiervan komt veel kijken. Veel van onze leden zetten zich vrijwillig in als trainer/coach, jurylid, omroeper, starter of assistent-starter, BHV-er. Zij zijn de onmisbare schakels die een wedstrijd mogelijk maken. Ook zijn er leden die de catering verzorgen voor alle vrijwilligers op en rond de baan.

Meehelpen?
Wil je ook actief worden bij de wedstrijden? Neem dan contact met de wedstrijdsecretaris. En kijk eens op de KNSB site voor opleidingen tot jurylid of starter.

Inschrijven
Onze wedstrijden zijn officiële KNSB wedstrijden. In onze agenda zal het evenment een link naar de inschrijving bevatten. Je moet je altijd op tijd inschrijven voor de wedstrijden, als je dat niet doet zal je niet op de startlijst staan en kan je helaas die wedstrijd ook niet rijden.

Op de site www.inschrijven.schaatsen.nl kun je voor de verschillende disciplines en ijsbanen in Nederland de wedstrijden vinden. Zorg dat je als discipline “langebaan” en de juiste ijsbaan selecteert. Voor de clubkampioenschappen is dat  ‘Haarlem (Kunstijsbaan Kennemerland)’, voor het recordrijden ‘Heerenveen Thialf’.

Wanneer je vervolgens op “inschrijven” drukt kun je jezelf opgeven door middel van je relatienummer in te vullen en op “verder met relatienummer” te drukken. Dan zie je jouw gegevens en de verschillende afstandscombinaties waaruit je kunt kiezen. Geef je keuze op en maak je inschrijven definitief door op “inschrijven” te drukken.

Wanneer
Houdt hiervoor het nieuws en de agenda in de gaten.

 

Clubblad De Ronding

STG Nieuwsbrief