Wielertraining

Met de wielertrainingen bouw je spierkracht en conditie op. We trainen op een voor verkeer afgesloten wielerparcours van 1250 meter lang. Een aantal keer per seizoen wordt een wielertijdrit gehouden op de wielerbaan. De tijdritten zijn een mooie gelegenheid om te kijken hoe je er conditioneel voor staat. Er zijn twee soorten tijdritten:

  • 4 ronden van 1250m. De totale afstand is dus ongeveer 5km.
  • 1 ronde van 1250m, rust, 3 rondes van 1250m (Tijdrit ‘Nieuwe Stijl’).

Hiermee kan een betere vergelijking gemaakt worden met de middellange afstanden van het schaatsen (de 1500m en de 3km). Tussen de twee tijdritten krijgen de rijders even wat rust, zoals ook gebruikelijk is bij schaatswedstrijden.

LET OP: Een valhelm is verplicht! Een fietspompje, een zadel- en/of stuurtasje en andere dingen die van je fiets los kunnen trillen, moeten naast de baan bij start/finish worden achtergelaten (er is altijd toezicht op de spullen die je daar achterlaat).

Heb je nog geen racefiets en wil je eerst een paar keer proberen, dan is er de mogelijkheid een fiets te lenen voor €5,- per keer.

Waar?
Wielerbaan in het Sportpark Kalverhoek in Wijdewormer, Zuiderweg 72/B 1456 NH Wijdewormer – Route
We kunnen gebruik maken van het clubgebouw ‘De TrotS’ van de Z.W.C. DTS

Wanneer?
Iedere maandagavond van mei tot september
18:00-19:00 uur Pupillen t/m junioren C
19:00-20:30 uur Junioren B en ouder
Vanaf maart wordt er met de jeugd op de weg getraind voor de Ronde van Noord-Holland die in april wordt gehouden. Zie hiervoor de agenda

Clubblad De Ronding

STG Nieuwsbrief