Langebaanwedstrijden

Kennemercup
STG leden doen mee aan de Kennemercup op de IJsbaan Haarlem. De Kennemercup is een baanbrede schaatscompetitie tussen wedstrijdrijders van alle verenigingen die de ijsbaan van Haarlem als thuisbaan hebben. De competitie werd in het seizoen 2017-2018 voor het eerst gehouden.

Er zijn bij de dames en heren 3 leeftijdscategorieën: Junioren, Senioren en Masters. Bij de junioren worden de A en B junioren samengevoegd en tot de senioren behoren ook de neo-senioren. Er zijn 4 afstanden waarvoor een Kennemercup is te winnen: 500m, 1000m, 1500m en 3000m. In totaal zijn er dus 24 ranglijsten. Pupillen en Junioren C doen niet mee aan de strijd om de Kennemercup; zij hebben hun eigen competitie bij de IJskonijn- en IJsbeercup. Er worden een paar wedstrijden opengezet voor Junioren C. Daarmee doen zij mee in de competitie om de IJsbeercup.

Er zullen minstens 10 Kennemercup-wedstrijden worden uitgezet. De winnaars zullen op een afsluitende vierkamp worden gehuldigd. De Kennemercup-wedstrijden die ná de vierkamp in het seizoen worden georganiseerd tellen niet mee en heten gewoon ‘Baanwedstrijd’. De vierkamp zelf telt ook niet mee. Een rijder hoeft niet aan elke Kennemercup-wedstrijd deel te nemen om te winnen. Niet elke Kennemercup-wedstrijd zal elke afstand herbergen. Er zullen ook wedstrijden zijn met bijvoorbeeld een supersprintprogramma (2×100/2×300), een 700m, 5km, of zelfs een 10km; deze afstanden tellen dan niet mee voor de Kennemercup.

De puntentelling zal gaan volgens de wereldbeker A divisie lange afstanden, met dien verstande dat een winnaar 1 punt meer krijgt. Voor de eerste 12 rijders binnen een categorie zijn er in volgorde 101, 80, 70, 60, 50, 45, 40, 35, 30, 25, 20 en 15 punten te winnen. Een rijder mag aan elke Kennemercupwedstrijd deel nemen, maar alleen de beste 5 uitslagen van een rijder per afstand worden meegeteld, bij de 3 km de beste 4.

Op de site van de baancommissie Haarlem vind je alle informatie over de Kennemercup, agenda, inschrijven en uitslagen.

Inschrijven
In het evenement in onze agenda staat de link naar de inschrijving. Je moet je altijd op tijd inschrijven voor de wedstrijden, als je dat niet doet zal je niet op de startlijst staan en kan je helaas die wedstrijd ook niet rijden.

Op de site www.inschrijven.schaatsen.nl kun je voor de verschillende disciplines en ijsbanen in Nederland de wedstrijden vinden. Zorg dat je als discipline ‘langebaan’ en als ijsbaan ‘Haarlem (Kunstijsbaan Kennemerland)’ hebt geselecteerd.

Wanneer je op ‘inschrijven’ drukt kun je jezelf opgeven door middel van je relatienummer in te vullen en op ‘verder met relatienummer’ te drukken. Dan zie je jouw gegevens en de verschillende afstandscombinaties waaruit je kunt kiezen. Geef je keuze op en maak je inschrijven definitief door op “inschrijven” te drukken.

Wanneer
De wedstrijden in Haarlem worden verreden op zaterdag en zondag van 20.00-23.00.
De Kennemercupwedstrijden worden in onze agenda en de website van de Kennemercup gegeven, zo weet je altijd wanneer je een wedstrijd kan rijden.

 

Clubblad De Ronding

STG Nieuwsbrief