Waar staan we voor?

Systematisch trainen in een jaarrond-programma
Schaatsen is een technische sport, die kracht, coördinatie, lenigheid, snelheid en conditie vergt. Dáár zijn onze trainingen op gericht, zomer en winter, breed en gevarieerd! We bieden ‘s zomers skeeler-, wieler- en duintrainingen. In oktober starten onze schaatstrainingen op wedstrijd- én recreatief niveau.  Ook worden in het winterseizoen zaal- en duintrainingen gegeven.

Als schaatser wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn voor de langebaanwedstrijden, de marathoncompetitie of om lekker op de ijsbaan of op natuurijs te schaatsen. Volg je in de zomer een of meer STG-trainingen per week dan ben je conditioneel voldoende voorbereid voor het schaatsseizoen.
Lees alles over onze trainingen

Stimuleren van wedstrijdrijden
Tijdens de wedstrijden zie je het resultaat van al je trainingen. We stimuleren het wedstrijdrijden en begeleiden en coachen je daarbij. Onze jeugdleden doen mee de IJskonijncup en de IJsbeercup, oudere jeugd en senioren nemen deel aan de Kennemercup. Dit zijn de KNSB competities op IJsbaan Haarlem. Veel leden doen ook mee aan de marathoncompetities die op Haarlem en Amsterdam worden verreden. Verder strijdt STG in clubverband mee aan veel toernooien, zoals de Ter Aar Trofee, Kees Jongert Bokaal en het Jan van Genniptoernooi. En we hebben onze eigen clubwedstrijden en het recordrijden op Thialf. In 2018 organiseerden we voor het eerst het Kampioenschap van de Zaanstreek.
Lees alles over wedstrijden

Aandacht voor jeugd en talent
Bij ons kun je met veel plezier werken aan je schaatstechniek en snelheid. We hebben het hele jaar door leuke activiteiten en trainingen, gaan in de herfstvakantie op trainingskamp en ‘s zomers fietsen in Limburg.  Ook stomen we je klaar om schaatswedstrijden te kunnen rijden.

Als je talent hebt en ook de ambitie om zo goed mogelijk te schaatsen, nodigen we je uit voor onze clubselectie. Hierin word je extra gestimuleerd en begeleid in je ontwikkeling binnen de wedstrijdsport.

Lees meer over Jeugd en talentontwikkeling

Deskundige trainers
Ons trainerscorps bestaat uit trainers die een erkende KNSB opleiding tot schaatsbegeleider of trainer/coach volgen of hebben gevolgd. Een aantal trainers hebben zich gespecialiseerd in het trainen van jeugd en selectie. Als lid kun je bij ons doorgroeien tot trainer. We zijn een officieel erkend leerbedrijf BBS. Dat betekent dat we studenten begeleiden bij het praktijkgedeelte van hun opleiding tot sport- en bewegingsleider tot en met niveau 3.
Lees meer

Activiteiten en tradities
Met een eigen Activiteitencommissie worden het gehele jaar door extra activiteiten georganiseerd. Soms zijn die speciaal voor de jeugd maar vaak ook voor álle leden en hun familie en vrienden. Ieder jaar is het weer een verrassing wat er op het programma komt.  Zo wordt het lidmaatschap van onze vereniging extra leuk. En heb je zelf een goed idee?
Lees meer

Financieel gezond met Vrienden van STG en sponsoren
De kosten voor een lidmaatschap bij STG is laag en dat willen we graag zo houden. De ijsabonnementen, schaatsen en kleding maken schaatsen al duur genoeg. Daarom zijn we blij met de Vrienden van STG Zaanstreek en met onze sponsoren. De Vrienden zijn mensen die de vereniging een warm hart toe dragen. Met hun financiële bijdrage kunnen we zo extra activiteiten organiseren.
Wilt u ook vriend worden?  

Aantrekkelijk sponsorbeleid
Voor onze sponsoren bieden we een aantrekkelijk sponsorbeleid. Er zijn vele mogelijkheden waaruit je als zakelijk sponsor kan kiezen, zoals een vaste link naar je bedrijf op onze site, reclame bij een groots evenement, een schaatsclinic voor het personeel door een topschaatser van onze club. Of je kunt dé sponsor worden van onze Clubselectie!
Lees meer over de mogelijkheden. 

Actieve, gezellige en veilige vereniging
Het beleid wordt door en voor de leden gemaakt. Vanuit de leden is een bestuur gekozen en zijn er trainers en andere functionarissen aangesteld. Denk daarbij aan de ijsabonnementen-administratie, het wedstrijdsecretariaat of de vertrouwenspersonen. Maar daarnaast is er héél veel te doen om alle activiteiten vorm te geven en zichtbaar te maken. Denk aan het klokken en jureren op de baan, een leuk wedstrijdverslag te schrijven of mooie foto’s te maken van de wedstrijd van je kind. Wil je je – en ook ouders zijn van harte welkom – op wat voor manier dan ook inzetten voor onze vereniging?
Neem contact met ons op.

Eerbetoon aan bijzondere leden
Sommige leden maken zich op zéér uitzonderlijke wijze verdienstelijk voor onze vereniging. Andere leden presteren uitzonderlijk, zelfs onder bijzondere omstandigheden. Als vereniging willen wij het respect en de waardering hiervoor tot uitdrukking brengen.
Lees meer

Clubblad De Ronding

STG Nieuwsbrief