Trainingen

Uitgangspunt van onze trainingen
Schaatsen is een technische sport, die kracht, coördinatie, lenigheid, snelheid en conditie vergt. Dáár zijn onze trainingen op gericht, zomer en winter! Of je nu 8, 18, 38 of 58 bent, bij ons kun je terecht voor leuke en veelzijdige trainingen met aandacht voor de schaats-, fiets- en inline-techniek. Er is daarbij extra veel aandacht voor onze jeugdleden. Heb je talent en ambitie dan word je uitgenodigd voor onze selectie.

Voorbereiding in de zomer
Als schaatser wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn voor de langebaanwedstrijden, de marathoncompetitie of om lekker op de ijsbaan of op natuurijs te schaatsen. Volg je in de zomer één of meerdere STG-trainingen per week dan ben je conditioneel voldoende voorbereid voor het schaatsseizoen. STG Zaanstreek biedt tijdens de zomerperiode fietstrainingen, skeeler- en duintrainingen.

Pieken in de winter
In de winterperiode biedt STG Zaanstreek schaatstrainingen op wedstrijdniveau en recreatief niveau op de ijsbanen in Haarlem en Amsterdam. Daarnaast worden er zaal- en duintrainingen gegeven. De wedstrijdgerichte trainingen zijn afgestemd op de wedstrijden op Haarlem en de eigen wedstrijden zoals de recordwedstrijd in Thialf en het clubkampioenschap. Voor onze selectierijders wordt rekening gehouden met de peilmomenten waarop seizoentijden bekend moeten zijn voor kwalificatie, bijvoorbeeld voor Gewestelijke wedstrijden van de KNSB.

Training-jaarplan
Ons training-jaarplan is systematisch opgebouwd uit drie-wekelijkse trainingsschema’s. Elke training wordt aangepast aan jouw niveau en wordt gegeven door gediplomeerde trainers. En we organiseren ook wedstrijden en coachen je daarbij. Je kunt dan goed het effect van je inspanningen testen en weten waar je nog meer op wilt trainen.

Al onze trainingen op een rijtje

Een proeftraining meedoen?
Je kunt altijd een paar proeftrainingen meedoen om te kijken of het wat voor je is. Bel of mail ons dan even.

Clubblad De Ronding

STG Nieuwsbrief