Wie zijn we?

STG Zaanstreek
Onze vereniging heeft ruim 220 actieve leden, waarvan rond de 70-80 jeugdleden. Schaatsen, skeeleren, duintraining en wielrennen: we trainen het hele jaar door. De focus ligt op de jeugd en de wedstrijdsport, maar ook recreatieve schaatsers zitten goed bij STG om hun techniek en conditie te verbeteren. En áls er natuurijs is … zijn onze leden er klaar voor!

Hoe het begon
Op 28 september 1977 is de Vereniging Schaatstrainingsgroep Zaanstreek, kortweg STG Zaanstreek, officieel opgericht. Maar al op 22 november 1954 gingen de eerste trainingen van de schaatstrainingsgroep Afdeling Zaanstreek van start. Eerst onder de vlag van de Nederlandse Vereniging tot Bevordering van het Hardrijden op de Schaats. Later kwam de trainingsgroep onder het bestuur van de Zaanse IJsclubs in District Zaanstreek van de KNSB.

STG Zaanstreek is een zelfstandige, actieve vereniging, met een open bestuur, deskundige trainers en vele vrijwilligers. Een club die kwaliteit en plezier biedt bij al onze activiteiten en de schaatssport breed bekend maakt.

KNSB
We zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB), en hebben nauwe contacten met het Gewest Noord-Holland/Utrecht, het District Zaanstreek van de KNSB en de Baancommissie van IJsbaan Haarlem, onze thuisijsbaan.

Waar staan we voor?

Clubblad De Ronding

STG Nieuwsbrief