NK 100 meter Inlineskate sprint in Vondelpark

Sunday 26 June 2022

Vondelpark zuidzijde, Amsterdam.

De Daikin NK Inlineskaten 100 meter beginnen zondag 26 juni om 14.00 uur, op het asfalt aan de zuidkant van het Vondelpark. Het is een kampioenschap voor zowel senioren als jeugdrijders (junioren A, B en kadetten). Per categorie zijn maximaal twintig deelnemers, van wie de besten in de finales strijden om de nationale titels.

Aan de start verschijnen Nederlands beste inlineskaters, onder wie Rémon Kwant, Glenn Nijenhuis, Kay en Rick Schipper, Lianne van Loon en Fleur Huls. Ook doen enkele olympische schaatsers mee, onder wie Merijn Scheperkamp (Jumbo-Visma). Die zegt: “Hartstikke leuk, deze NK op een heel mooie locatie, een goed visitekaartje voor de sport. Ik hoop dat het veel jonge kinderen inspireert om ook te gaan inlineskaten.”

Ronald en Michel Mulder, beiden gestopt als topsporter, verlenen graag hun medewerking aan deze Daikin NK Inlineskaten. Het is de bedoeling dat zij die zondagmiddag voorop gaan in een promo-skeelerrondje door het Vondelpark. De voorbereidingen zijn nu in volle gang. Als het een succes wordt, wil de KNSB het evenement volgend jaar uitbreiden, bijvoorbeeld door ook de NK Marathon Inlineskaten in Amsterdam te houden.

“Het is fijn te merken dat de gemeente ook al meteen doordenkt”, zeg disciplinemanager Scheperkamp. “Samen zien we grote mogelijkheden voor het inlineskaten, een urban sport die uitermate geschikt is om via scholen veel meer mensen in beweging te krijgen. We willen echt proberen of we uiteindelijk van iets kleins iets heel groots kunnen maken.”

In het weekeinde van deze Daikin NK 100 meter in Amsterdam strijden ’s lands beste inlineskaters eerder al om andere titels in het Utrechtse Achterveld. Daar zijn op 24 juni de diverse wegwedstrijden en op 25 juni de NK marathon. Meer informatie over deze NK’s vind je op de kalenderpagina.

Clubblad De Ronding

STG Nieuwsbrief