Omloop van de Engewormer

Saturday 29 June 2019

Manege Veldt, Engewormer 25, Wormer.

Comité Engewormer 375, IJsclub Nova Zembla en STG Zaanstreek organiseren op zaterdag 29 juni de Omloop van de Engewormer. Met de unieke combinatie van wedstrijd en toertocht in een landelijk decor is ‘de Omloop’ misschien wel Hollands mooiste skeelerevenement.

De Omloop van de Engewormer is een inlineskatetocht voor jong en oud, toer- en wedstrijdrijder. Het parcours wordt gevormd door een rondje van 5,5 kilometer over het asfalt van de Ringdijk rond polder de Engewormer. Deze kleine veenpolder (in 1638 drooggelegd onder leiding van ir. Leeghwater) is uniek in zijn soort omdat het zijn oorspronkelijke verkaveling heeft behouden. Velen kennen de Engewormer als hardlooprondje, als Zaanse Schansloop en Loopvoorhoop.

Voor de wedstrijd om de Oomssport Skeelercup kunt u hier inschrijven

Naast de wedstrijd is er ook voor de toerrijders gelegenheid om een hele marathon van 42 kilometer te rijden (minder mag ook!)

Kinderen skaten 1500 meter of tot en met 14 jaar één hele ronde van 5,5 kilometer. De wedstrijdrijders, die gelijk starten, maar in zeven officiële klassen rijden, krijgen na zeven ronden de bel voor de laatste ronde. De toerrijders starten krijgen als laatsten het startschot van burgemeester Peter Tange.

Individuele tocht
De Omloop van de Engewormer is een individuele skatetocht. Rijd de toertocht in je eigen tempo en bepaal je eigen rustpauzes. De route is over de ringdijk van de Engewormer, die dan volledig afgesloten is voor andere verkeer.

Dit evenement vindt plaats onder auspiciën van de KNSB. Deelnemers zijn verplicht om een helm te dragen. Overige beschermmaterialen wordt aangeraden.

Clubblad De Ronding

STG Nieuwsbrief