STG Zaanstreek Clubavond zondag 14 januari 2024

Sunday 14 January 2024

IJsbaan Haarlem

Inschrijving

Sluit: 13-01-24 17:00
Inschrijven kan hier.
Afmelden tot: 13-01-24 17:00

Organisatie

STG Zaanstreek

Extra informatie

Clubavond van STG Zaanstreek
Aanvang 17:00 uur.
Verwachte eindtijd: 19:30 uur.

Aan deze wedstrijd kunnen leden van STG Zaanstreek deelnemen.
Deze wedstrijd staat 2 weken voor aanvang open voor licentiehouders en actieve leden van STG Zaanstreek.

📋 Programma

▶️ De Saense Balle
We starten de avond met het onderdeel “De Saense Balle”, zeer waarschijnlijk ken je dit nog niet. Dat komt namelijk doordat we dit onderdeel dit jaar voor het eerst gaan doen! Maar wat is het?!?! Mogelijk ken je het Zilveren Bal dat jaarlijks in de Elfstedenhal te Leeuwarden wordt gehouden. Hierbij rijden telkens 3 rijders buitenbaan (ROOD), middenbaan (GEEL) en binnenbaan (WIT) een 100 meter tegen elkaar. De aftermovie van afgelopen jaar kun je hier bekijken: https://youtu.be/LeU3A-fXsYU?si=Z4-X1lsbpUXAfoex . Iedereen die meedoet aan de clubavond rijdt 2x de 100 meter, waarbij de snelste tijd telt!
Hoe komen we eigenlijk op deze naam? “De Saense Balle” zijn namelijk ook gehaktballetjes die uit de Zaanstreek komen! Voor alle rijders en publiek zijn er dan ook gehaktballetjes aanwezig!

▶️ 300 meter (pupillen) en 700 meter (junioren t/m masters)
Nadat De Saense Balle erop zitten is het tijd voor het echte werk! Alle pupillen zullen een “normale” 300 meter rijden. Voor de junioren t/m masters is dit een 700 meter.
Wellicht kunnen er op deze afstanden mooie club- of zelfs baanrecords gereden worden!

▶️ Parcours 250 meter (pupillen)
De laatste afstand voor de pupillen is een parcours van 250 meter waarbij diverse obstakels wordt opgezet waaronder een slalom en de rijders zo snel mogelijk door het parcours moeten gaan.

▶️ Pack Race 900m (junioren en ouder)
Een wat?? Een Pack Race!! Bij dit onderdeel rijden 4 rijders tegelijkertijd, tegen elkaar een 900 meter (start bij 500m start). Er wordt niet in banen gereden, net als bij Shorttrack dus. We beginnen met de “series” waarbij iedereen in een heat wordt ingedeeld van max. 4 rijders. De eerste 2 rijders gaan door naar de A halve finale de overige rijders gaan door naar de B halve finale. Daarna rijden we de halve finales waarbij de eerste 2 rijders doorgaan naar de finale.

🚨 Oproep voor rijders met een transponder
Mocht je in het bezit zijn van een MyLaps transponder EN deze geregistreerd hebben op https://mijn.knsb.nl meldt je dan ook aan voor de afstandscombinatie “Ik heb een transponder”. Zo weten wij welke rijders een transponder hebben die we kunnen indelen op de binnenbaan tijdens “De Saense Balle” i.v.m. transponder tijdregistratie.

Clubblad De Ronding

STG Nieuwsbrief